weersverwachting voor het weekend van 7 en 8 januari 2017 voor West-Nederland

Afgelopen nacht viel er winterse neerslag. Eerst in de vorm van sneeuw en later kwam het tot regen en dat leverde op een bevroren ondergrond IJZEL op. Aanvankelijk hebben we vandaag nog te maken met IJZEL en gladheid, maar de gladheidsproblemen zullen in onze regio geleidelijk verdwijnen en vanaf 10 uur zullen de temperaturen overal in de regio boven het vriespunt zijn uitgekomen. De rest van de dag is en blijft het bewolkt en nevelig met af en toe wat licht gespetter. De wind waait matig en aan zee aanvankelijk vrij krachtig uit het zuidwesten, maar de wind neemt in kracht af en draait later vandaag naar het noordwesten. De temperatuur zal uiteindelijk uitkomen op maximaal 6° boven nul.

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden, maar ook enkele opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 3 met lokaal kans op bevriezing van natte wegdelen.

Morgen blijft het droog en schijnt geregeld de zon. De wind waait niet meer dan zwak uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar maximaal 7-8°.

Na morgen is het wisselvallig met geregeld zon, maar ook van tijd tot tijd regen of enkele buien. De temperatuur ligt veelal tussen de 6 en 9°. Vanaf vrijdag lijkt het weer kouder te worden.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

zo
08 jan

ma
09 jan

di
10 jan

wo
11 jan

do
12 jan

7-8°

6-8°

6-8°

8-9°

7-9°