regionaal weerpraatje van 23 januari 2017 voor zuidelijk NH

Na de zonovergoten zondag ziet het weerbeeld er op deze maandag helaas weer minder uit. Het is bewolkt en aanvankelijk komt nevel en mist voor. De grijzigheid verdwijnt pas in de loop van de ochtend, maar ook daarna blijft het bewolkt. Het blijft wel droog en bij nog altijd weinig wind stijgt de temperatuur naar een graad of 3.

Vanavond en de komende nacht is en blijft het bewolkt en mogelijk valt er lichte winterse neerslag met kans op lokale gladheid. De temperatuur daalt naar iets onder het vriespunt.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar gaandeweg de dag komt ook de zon af en toe tevoorschijn. Het blijft droog en bij weinig wind wordt het in de middag een graad of 2-3.

Na morgen blijft het rustig en droog winterweer. In de nachten vriest het licht en in de nacht naar donderdag zelfs matig en overdag komt de temperatuur 1-2° boven het vriespunt uit. Aan het eind van de week en ook komend weekend blijft het licht vriezen in de nacht, maar overdag wordt het geleidelijk zachter met komend weekend temperaturen van 6-7°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

-1°

-2°

-5°

-1°

Tmax.