regionaal weerpraatje van 25 januari 2017 voor zuidelijk NH

We zijn deze woensdag nog met vrij veel (laaghangende) bewolking begonnen, maar deze grijzigheid trekt naar het westen weg en vanuit het oosten gaat de zon volop schijnen. Vooral (later) vanmiddag is het dan ook prachtig weer. De zwakke zuidenwind draait naar zuidoost en de temperatuur stijgt vanmiddag naar maximaal 1-2° boven het vriespunt.

Vanavond en de komende nacht is het helder en bij een zwakke tot matige zuidoostenwind daalt de temperatuur overal tot onder het vriespunt. Op de meeste plaatsen in de regio vriest het zo’n 3-4°.

Morgen is het ook prachtig winterweer met volop zonneschijn. Het blijft droog en er waait een matige zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 1-2° boven het vriespunt.

Na morgen hebben we een mix van zon en wolken en in de loop van het weekend neemt de kans op regen of enkele buien toe. De temperatuur stijgt geleidelijk naar een graad of 5-6 in het komende weekend.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

do

vr

za

zo

ma

di

Tmin.

-3°

-3°

+1°

Tmax.