weerpraatje van 7 februari 2017 voor zuidelijk NH

Het is vandaag bewolkt en er valt geruime tijd regen. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 4 en er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige oost tot zuidoostenwind. Voor het gevoel zal het dan ook nog kouder aanvoelen.

Vanavond en de komende nacht stroomt geleidelijk koudere lucht over onze streken en gaat de regen over in sneeuw en later kan het zelfs wit worden. De temperatuur daalt uiteindelijk naar 1° onder het vriespunt.

Morgen is het bewolkt en aanvankelijk valt nog wat lichte sneeuw. Al vrij snel blijft het droog en komt af en toe de zon tevoorschijn. De wind wordt noordoost en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur ligt rond het vriespunt. Voor het gevoel zal het opnieuw koud aanvoelen.

Na morgen is het over het algemeen droog, maar koud winterweer met in de nacht vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

wo

do

vr

za

zo

ma

Tmin.

-1°

-4°

-4°

-3°

-2°

-2°

Tmax.

+1°

-1°

-1°

+2°

+2°

+2°