weerpraatje van 11 februari 2017 voor zuidelijk NH

Het is op deze zaterdag over het algemeen bewolkt en uit die bewolking valt af en toe wat lichte (smeltende) sneeuw. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar maximaal 2° boven nul. Voor het gevoel is het weer enkele graden onder nul.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en er is aanhoudend kans op wat sneeuw. De temperatuur daalt naar waarden omstreeks de -2° en de kans is dan ook groot dat het morgenochtend wit is.

Morgen is het bewolkt en aanvankelijk valt nog wat lichte sneeuw. Vrij snel wordt het droog en vooral in de middag komt ook de zon tevoorschijn. De matige en aan zee (vrij) krachtige oost tot noordoostenwind voert nog altijd koude lucht aan met een middagtemperatuur van hooguit 2°.

Na morgen is het prachtig weer met volop zon. In de nacht vriest het aanvankelijk nog licht, maar overdag loopt de temperatuur steeds verder op naar uiteindelijk een graad of 9 aan het eind van de week.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

zo

ma

di

wo

do

vr

Tmin.

-2°

-2°

-1°

+1°

Tmax.