weerpraatje van 23 februari 2017 voor zuidelijk NH

Het is bewolkt en vanochtend valt er geruime tijd regen. Vanmiddag komt het tot enkele buien, maar zien we ook af en toe de zon. De temperatuur stijgt naar 9°. Belangrijk is vandaag de wind, want die waait eerst uit het zuidwesten en later westen en neemt flink in kracht toe. Over land wordt de wind hard, windkracht 7 en aan zee komt een echte storm te staan, windkracht 9. Mogelijk komt er korte tijd een zware storm te staan, windkracht 10. Verder komen er zware tot zeer zware windstoten voor tot meer dan 100 km/uur. Lokaal kan de wind uitschieten naar zo’n 130 km/uur.

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen droog met naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. De wind waait uit het noordwesten en neemt geleidelijk verder in kracht af en de temperatuur daalt naar 4°.

Morgen komt het tot enkele buien, maar tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De noordwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt naar 6-7°.

Na morgen is en blijft het wisselvallig en wordt het weer vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

vr

za

zo

ma

di

wo

Tmin.

Tmax.

10°