weerpraatje van 16 maart 2017 voor zuidelijk NH

Net als gisteren is het ook vandaag prachtig lenteweer met volop zon. De temperatuur stijgt naar een zeer aangename waarde van ongeveer 15° en er waait een overwegend matige zuidwestenwind.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar een graad of 6.

Morgen ziet het weerbeeld er weer heel anders uit. De bewolking neemt toe en in de loop van de middag en zeker morgenavond gaat het regenen. De west tot zuidwestenwind neemt duidelijk in kracht toe en de temperatuur is met maximaal een graad of 9 flink lager.

Na morgen blijft het wisselvallig met aanvankelijk ook veel bewolking. Pas later volgende week neemt het aandeel van de zon weer toe. De temperatuur schommelt rond de 10-11° en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

vr

za

zo

ma

di

wo

Tmin.

Tmax.

10°

11°

11°

11°

10°