weerpraatje van 17 maart 2017 voor zuidelijk NH

Na de lenteachtige dag van gisteren gaat het weerbeeld vandaag weer veranderen. Aanvankelijk komt vanochtend de zon nog af en toe tevoorschijn, maar vanmiddag neemt de bewolking weer toe en vanavond gaat het uiteindelijk regenen. De noordwestenwind draait naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig over land en krachtig aan zee en de temperatuur is met maximaal een graad of 9 duidelijk lager dan gisteren.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en regenachtig. De wind wordt west en is (vrij) krachtig over land en hard aan zee (windkracht 5 tot 7) en de temperatuur daalt naar ongeveer 7°.

Morgen is het bewolkt en er zijn perioden met regen. De westenwind waait matig tot krachtig (4-6 bft.) en de temperatuur stijgt naar maximaal 11°. Zondag is er in de ochtend nog kans op regen, in de middag lijkt het droog te blijven met wellicht nog wat zon. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot hard (5-7 bft.) en de temperatuur stijgt naar maximaal 12°.

Na morgen blijft het wisselvallig met temperaturen aanvankelijk rond de 12, later volgende week rond de 10°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

za

zo

ma

di

wo

do

Tmin.

Tmax.

11°

12°

12°

12°

11°

10°