weerpraatje van 20 maart 2017 voor zuidelijk NH

De start van de astronomische lente, om 11:28 uur is het zover, is bewolkt en er zijn perioden met regen. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7 en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 11.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig, komende nacht nemen de regenkansen geleidelijk af en klaart het voorzichtig op. De wind draait naar west en is vrij krachtig tot hard en de temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. De stevige westenwind draait naar zuidwest en neemt in kracht af e de temperatuur stijgt naar maximaal 8°.

Na morgen is het aanvankelijk nog licht wisselvallig met op woensdag en donderdag nog kans op wat regen. Daarna blijft het droog met flink wat zon. De temperatuur stijgt naar een graad of 10-11, maar later gaat het kwik omhoog.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

Tmax.

11°

10°

11°

11°

13°