weerpraatje van 28 maart 2017 voor zuidelijk NH

De zon schijnt vandaag aanvankelijk volop, maar vanmiddag verschijnt er geleidelijk bewolking en tegen de avond is er kans op een regen- of onweesbui. De zuidwestenwind neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar een zeer aangename waarde van 18°. Normaal is het eind maart een graad of 11.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend is er kans op wat licht gespetter. De zuidwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur daalt naar 9°.

Morgen overheerst de bewolking met slechts af en toe zon. Het lijkt wel droog te blijven en er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is met maximaal een graad of 14 tijdelijk wat lager.

Na morgen is het licht wisselvallig met geregeld zon en later op de dag kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt donderdag naar 20 en vrijdag naar 18°. Vanaf zondag neemt de wisselvalligheid toe en de temperatuur gaat terug naar 14-15°, dus het blijft aanhoudend zacht.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen!

dag

wo

do

vr

za

zo

ma

Tmin.

10°

11°

Tmax.

14°

20°

18°

15°

14°

15°