weerpraatje van 29 maart 2017 voor zuidelijk NH

Na de fraaie dag van gisteren ziet het weerbeeld er vandaag anders uit, zonder dat het slecht is. De bewolking heeft de overhand met af en toe zonneschijn. Het lijkt in onze regio, op wat licht gespetter na, wel droog te blijven en er waait een matige en aan zee krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is met waarden rond de 14° ook wat lager dan gisteren, maar een dergelijke temperatuur is nog altijd 3° boven de norm die geldt voor eind maart.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolken en opklaringen. Het blijft droog en bij een overwegend matige wind daalt de temperatuur naar een graad of 10.

Morgen is er vrij veel sluierbewolking, maar de zon zal ook geregeld schijnen. Het blijft opnieuw droog in de regio en er waait en meest matige naar zuid draaiende wind. De temperatuur is weer duidelijk hoger en stijgt naar 19, lokaal naar 20°.

Na morgen is het vrijdag ook nog zeer zacht met temperaturen rond de 19°, maar vanaf zaterdag zijn de temperaturen met een graad of 13-14 weer lager. In het weekend zijn er enkele buien mogelijk, maar volgende week zorgt hogedruk weer voor geregeld zon en droog weer.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen!

dag

do

vr

za

zo

ma

di

Tmin.

10°

10°

Tmax.

19°

19°

14°

13°

14°

13°