weerpraatje van 30 maart 2017 voor zuidelijk NH

Na de mindere dag van gisteren keert het warme lenteweer vandaag weer terug. Aanvankelijk zijn er nog wolkenvelden en lokaal is een klein beetje regen mogelijk van een zwak wegtrekkend front, maar vanmiddag zal de zon geregeld schijnen. De matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind draait naar zuid en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 20°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De wind waait matig uit het zuiden en de temperatuur daalt naar 10-11°.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar later op de dag neemt geleidelijk de bewolking toe en tegen en in de avond neemt de kans op buien, mogelijk met onweer, toe. De zuidenwind wordt later zuidwest en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en de temperatuur stijgt opnieuw naar waarden rond de 20°.

Na morgen is er zaterdag kans op enkele buien. Vanaf zondag is het over het algemeen weer droog met flink wat zon. De wind verlaat de zeer zachte zuidwesthoek en draait zondag en maandag naar het noorden tot noordwesten en de temperaturen zijn dan ook lager. Zaterdag wordt het 15, zondag maximaal 12°. Na het weekend aanvankelijk temperaturen rond de 14°, maar later in de week gaat de temperatuur eerder naar beneden dan omhoog.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen!

dag

vr

za

zo

ma

di

wo

Tmin.

10°

Tmax.

20°

15°

12°

14°

14°

13°