weerpraatje van 14 april 2017 voor zuidelijk NH

De zon schijnt op deze Goede Vrijdag geregeld en het blijft droog. De west tot zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 12.

Vanavond en de komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en het komt tot buiige regen. De zuidwestenwind draait naar noordwest en is matig tot krachtig van kracht en de temperatuur daalt naar een graad of 9.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en bij een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar ongeveer 11°.

Na morgen is het tijdens de Paasdagen wisselvallig met regen of buien, maar vanaf dinsdag blijft het droog dankzij hogedruk. Vanwege een meest noordelijke wind is de temperatuur wel laag, want het wordt voorlopig niet veel warmer dan 9 of 10°, terwijl een graad of 14 wel normaal is voor de tijd van het jaar.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

za

zo

ma

di

wo

do

Tmin.

Tmax.

11°

10°

10°

10°