weerpraatje voor het Paasweekend van 15 en 16 april 2017 voor zuidelijk NH

Het is aanvankelijk bewolkt op deze zaterdag met naar het zuidoosten wegtrekkende regen. Al vrij snel is het in onze regio droog en komt geregeld de zon tevoorschijn. Het blijft verder droog en er waait en matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 11.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen, maar ook wolkenvelden en lokaal is een bui mogelijk. De noordwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur daalt naar een graad of 7.

Morgen, Eerste Paasdag, beginnen we met af en toe zon, maar verder is het over het algemeen bewolkt en in de loop van de middag gaat het regenen. De west tot noordwestenwind waait matig tot krachtig en de temperatuur stijgt naar een graad of 10.

Paasmaandag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait matig uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 10.

Na maandag is er dinsdag nog een buienkans, maar de rest van de week blijft het droog dankzij een hogedrukgebied boven onze streken. Bovendien schijnt de zon flink, maar de wind waait uit het noorden tot noordoosten en daardoor wordt het niet warm. De maxima komen uit op waarden tussen de 9 en 11° en in de nachten koelt het af naar waarden dichtbij het vriespunt met kans op vorst aan de grond.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne Paasdagen en graag weer tot maandag.

dag

zo

ma

di

wo

do

vr

Tmin.

Tmax.

10°

10°

10°

11°