weerpraatje van 24 april 2017 voor zuidelijk NH

Het is vandaag over het algemeen bewolkt en na een droge ochtend gaat het vanmiddag enige tijd regenen. De west tot zuidwestenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 12°.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en regenachtig. Bij aanvankelijk weinig en later een matige westenwind daalt de temperatuur naar een graad of 5.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot buien en vooral later op de dag kan daarbij ook hagel en onweer voorkomen. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur blijft steken bij maximaal 8°.

Na morgen is er woensdag en donderdag, Koningsdag, nog kans op buien met daarbij ook hagel en onweer. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 9. Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid geleidelijk af en gaan de temperaturen geleidelijk omhoog. Komend weekend wordt het bijvoorbeeld een graad of 13-14. Op de nog langere termijn gaan de temperaturen verder omhoog.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

Tmax.

11°

13°

14°