weerpraatje van 1 mei 2017 voor zuidelijk NH

Na een fraaie en niet in de laatste plaats aangename zondag ziet het weerbeeld er op deze maandag weer anders uit. De bewolking heeft de overhand en af en toe kan er wat lichte regen of motregen vallen. De wind waait uit het zuidoosten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 13°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Aanvankelijk is het droog, maar komende nacht neemt de kans op wat lichte regen weer toe. Waaien doet het niet of nauwelijks en het koelt af naar 8°.

Morgen, overheerst de bewolking en uit die bewolking valt af en toe wat lichte regen en motregen. De wind wordt noordoost en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 13-14°.

Na morgen is het aanvankelijk licht wisselvallig met woensdag enkele buien en donderdag weer wat lichte regen. Vrijdag, Bevrijdingsdag, lijkt het droog te blijven. Verder heeft de bewolking deze week de overhand met slechts af en toe wat zon. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 12 en 14°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

10°

Tmax.

13°

13°

12°

14°

15°

17°