weerpraatje van 10 mei 2017 voor zuidelijk NH

Vandaag zijn er aanvankelijk wolkenvelden, maar zeker vanmiddag schijnt geregeld de zon. Het blijft droog en waaien doet het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar ongeveer 14°.

Vanavond en de komende nacht hebben we flinke opklaringen. De wind wordt oost en neemt toe naar matig over land en naar vrij krachtig aan zee en de temperatuur daalt naar een graad of 6.

Morgen zijn er perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral later op de dag is er kans op een regen- of onweersbui. De oostenwind waait matig en aan zee vrij krachtig en de temperatuur is duidelijk hoger en stijgt naar ongeveer 19°.

Na morgen is het licht wisselvallig met geregeld zon, maar vrijdag en zaterdag ook buienkans met daarbij ook onweer. Na het weekend is er een enkele bui mogelijk, maar schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 17 tot 19°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

do

vr

za

zo

ma

di

Tmin.

12°

11°

11°

12°

12°

Tmax.

19°

18°

17°

17°

18°

18°