weerpraatje van 11 mei 2017 voor zuidelijk NH

Er zijn vandaag flinke perioden met zon en het is aanvankelijk droog. Later vanmiddag neemt de bewolking toe en aan het eind van de middag ook de kans op een enkele regen- of onweersbui. De wind waait matig uit het zuidoosten en de temperatuur is duidelijk hoger dan we de laatste tijd gewend zijn en stijgt naar 20-21°.

Vanavond en de komende nacht is het wisselend bewolkt en komt het tot enkele buien en bij die buien is vanavond nog kans op onweer. De wind draait naar zuid en de temperatuur daalt naar een graad of 12.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot buien en vooral later op de dag kan het daarbij weer tot onweer komen. De zuid tot zuidwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt naar ongeveer 18°.

Na morgen is het licht wisselvallig met flink wat zon, maar soms ook een regen- of onweerbui. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 18, later volgende week waarschijnlijk boven de 20°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

vr

za

zo

ma

di

wo

Tmin.

12°

11°

11°

10°

12°

13°

Tmax.

18°

18°

18°

18°

19°

21°