weerpraatje van 17 mei 2017 voor zuidelijk NH

Er zijn vandaag wolkenvelden en vanochtend kan het daaruit nog licht regenen. Vanmiddag blijft het droog en komt ook geregeld de zon tevoorschijn. Bij een matige zuidoostenwind stijgt de temperatuur naar een zomerse 26°.

Vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht trekt een gebied met regen en onweer vanuit het westen de regio in. Het koelt niet verder af dan 14°.

Morgen beginnen we de dag met regen en onweer, maar geleidelijk wordt het in onze regio droog. Wel blijft het bewolkt en bij een zwakke tot matige naar west tot noordwest draaiende wind daalt de temperatuur van een graad of 20 in de ochtend naar ongeveer 16 morgenmiddag.

Na morgen is het wisselvallig met elke dag kans op regen of enkele buien. De temperatuur stijgt vrijdag in de regen naar maximaal een graad of 13, maar in het weekend loopt de temperatuur weer enkele graden op.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

do

vr

za

zo

ma

di

Tmin.

14°

10°

10°

10°

13°

Tmax.

20°

13°

16°

17°

18°

18°