weerpraatje van 29 mei 2017 voor zuidelijk NH

Er is op deze maandag vrij veel hoge bewolking aanwezig waar de zon (wazig) doorheen schijnt. Na de flinke onweersbui van vanochtend blijft het tot ver in de middag droog, maar aan het eind van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui wederom toe. De matige oostenwind draait later vanmiddag naar zuid tot zuidwest en de temperatuur stijgt naar een zomerse 27 tot 30°.

Vanavond is er kans op onweer, komende nacht blijft het droog met later enkele opklaringen. De wind waait matig uit het zuidwesten en de temperatuur daalt naar een graad of 15.

Morgen zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en bij een matige en aan zee vrij krachtige west tot zuidwestenwind stijgt de temperatuur naar een zeer aangename waarde van zo’n 21°.

Na morgen is het de rest van de week droog met flinke zonnige perioden. De wind waait uit een koelere noordhoek en daardoor zijn de temperatuur zeer aangenaam. De maxima liggen tussen de 19 en 22°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

15°

13°

11°

12°

14°

13°

Tmax.

21°

19°

20°

22°

20°

19°