weerpraatje van 6 juni 2017 voor zuidelijk NH

Na aangename Pinksterdagen ziet het weerbeeld er op deze dinsdag heel anders uit. De bewolking heeft de overhand en het komt tot flinke buien en bij die buien is onweer mogelijk. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en waait vrij krachtig tot krachtig over land en hard tot stormachtig aan zee met kans op zware windstoten tot tegen de 100 km/uur. De temperatuur stijgt naar maximaal een graad of 16.

Vanavond en de komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien en daarbij aanhoudend kans op onweer. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot stormachtig, windkracht 5 tot 8 met zware windstoten en de temperatuur daalt naar 12°.

Morgen komt het in de ochtend nog tot buien. In de middag blijft het droog met geregeld zon. De zuidwestenwind neemt heel langzaam wat in kracht af en de temperatuur stijgt naar 17°.

Na morgen is en blijft het wisselvallig met elke dag kans op regen of buien. De temperatuur gaat weer omhoog en in het weekend is het gemiddeld een graad of 23.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

wo

do

vr

za

zo

ma

Tmin.

12°

13°

14°

14°

16°

14°

Tmax.

17°

20°

20°

23°

22°

20°