weerpraatje van 12 juni 2017 voor zuidelijk NH

Na een zomerse zondag zijn er vandaag perioden met zon, maar er zijn ook wolkenvelden en heel lokaal is een buitje mogelijk. Over het algemeen blijft het droog en bij een vlagerige west tot zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6, loopt de temperatuur op naar maximaal 18°.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De wind neemt in kracht af en het koelt af naar een graad of 14. Morgen zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. De wind waait matig uit het noordwesten en de temperatuur stijgt naar maximaal 19°.

Na morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en later in de week is er kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur loopt op naar een graad of 24 op donderdag. Na donderdag is en blijft het kwik aangenaam met 20 tot 23°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

14°

12°

15°

15°

14°

15°

Tmax.

19°

23°

24°

20°

21°

23°