weerpraatje van 19 juni 2017 voor zuidelijk NH

Na een zonovergoten en zomers warme zondag is het ook vandaag volop zomer in de regio. De zon schijnt volop, het blijft droog en bij niet meer dan een zwakke veranderlijke wind loopt de temperatuur op naar waarden omstreeks de 29°. Lokaal is dus een tropische 30° mogelijk. Aan zee steekt vanmiddag een verkoelende zeewind op en gaat de temperatuur dus naar beneden.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en bij een zwakke wind daalt de temperatuur naar 17°. Morgen schijnt de zon, maar er is ook vrij veel hoge bewolking. Het blijft droog en bij een geleidelijk tot matig en aan zee tot vrij krachtig toenemende noord tot noordoostenwind stijgt de temperatuur naar ongeveer 26°.

Na morgen blijft het volop zomer met flink wat zon en later in de week een toenemende kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen schommelen tussen de 22 en 28°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

di

wo

do

vr

za

zo

Tmin.

17°

12°

15°

18°

16°

15°

Tmax.

26°

24°

28°

24°

22°

24°