weerpraatje van 27 juni 2017 voor zuidelijk NH

Aanvankelijk schijnt op deze dinsdag nog geregeld de zon, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking toe en tegen en in de avond komt het tot enkele regen- en onweersbuien. De wind waait overwegend matig uit het oosten en de temperatuur stijgt naar ongeveer 22°.

Vanavond en de komende nacht is het overwegend bewolkt met enkele stevige buien en vanavond is er kans op onweer. De wind wordt noordoost en neemt geleidelijk in kracht af en het koelt af naar een graad of 16.

Morgen zijn er wolkenvelden en in de ochtend komt het nog tot enkele buien. Morgenmiddag blijft het droog met geregeld zon. De zwakke wind wordt west en de temperatuur stijgt naar 21°.

Na morgen is het licht wisselvallig zomerweer met aanvankelijk veel bewolking en soms wat regen of een enkele bui. In het weekend neemt de kans op buien toe. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 19, in het weekend slechts rond de 17-18° en dat is gewoon te laag voor de tijd van het jaar want normaal is het 21-22° begin juli.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

wo

do

vr

za

zo

ma

Tmin.

16°

15°

14°

13°

14°

14°

Tmax.

21°

19°

19°

17°

18°

19°