weerpraatje van 12 juli 2017 voor zuidelijk NH

VANDAAG:
Na een kletsnatte nacht is het ook vanochtend nog bewolkt en regenachtig. Vanmiddag wordt het droog en komt geregeld de zon tevoorschijn. De wind waait uit het noorden en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig van kracht,
windkracht 4 tot 6 en de temperatuur stijgt naar een graad of 18.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog, maar lokaal ontstaat er wel nevel en mist. Bij een sterk afnemende noordwestenwind daalt de temperatuur naar een graad of 12.

KOMENDE DAGEN:
Morgen profiteren we van een uitloper van hogedruk en blijft het droog met geregeld zon. Vrijdag passeert er weer een storing met buien en komend weekend blijft het weer droog. Verder schijnt geregeld de zon en stijgt de temperatuur naar 18 tot 20°. Vanaf zondag liggen de maxima rond de 22°.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag en graag weer tot morgen.

dag

do

vr

za

zo

ma

Tmin.

12°

14°

14°

16°

16°

Tmax.

20°

18°

20°

22°

22°