weerpraatje van 19 juli 2017 voor zuidelijk NH

VANDAAG:
We beginnen deze woensdag met geregeld zonneschijn, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en later vanmiddag (globaal vanaf 16 uur) neemt de kans op een enkele onweersbuien toe. De matige en aan zee vrij krachtige zuidoostenwind draait geleidelijk naar zuid tot zuidwest en de temperatuur stijgt naar ongeveer 29°.

Vanavond en de komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en komt het tot enkele onweersbuien. In de loop van de nacht neemt de buiigheid geleidelijk weer af. De wind waait matig uit het zuidwesten en de temperatuur wordt niet lager dan 18-19°.

MORGEN:
Morgen zijn er perioden met zon, maar het komt ook tot enkele buien. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar een veel aangenamere 22°.

KOMENDE DAGEN:
Na morgen is het wisselvallig zomerweer met aanvankelijk temperaturen boven de 20°. Zondag/maandag lijkt het kwik onder de 20° te blijven, maar daarna loopt het kwik geleidelijk weer op.

Dit is de verwachting voor Kennemerland en Haarlemmermeer, maar een (veel) uitgebreider weerbericht van mijn hand, ook voor de rest van het land, vind je elke dag op Alpenweerman.nl.

Fijne dag!

dag

do

vr

za

zo

ma

Tmin.

18°

15°

16°

16°

15°

Tmax.

22°

23°

22°

19°

18°